Nøtterøygründer gjør det stort i havbruksnæringen

Truls Henning Malm (52) fra Nøtterøy er gründeren bak Tønsbergselskapet Brisk Safety AS.

Selskapet har utviklet to banebrytende produkter til havbruksnæringen. Produktene er en innovativ luseskjørt for mærer, og en kunstig tangskog for rensefisk (leppefisk). Det er Brisk Safety som står for brorparten av produktutviklingen, og produksjon skjer i samarbeid med Protan AS i Drammen.

På bildet ser vi Truls Henning Malm med et gjennomstrømningselement, dette er et patentert system som fungerer som et drivanker. I strøm og bølger fyller lommen seg med vann og presser skjørtet ned. Ved siden av gjennomstrømningselement på bildet ser man en mindre lomme/bag, denne skal det stein eller stål i.

Etter år med store investeringer begynner produktene å slå an, og inntektene strømmer inn. Selskapet forventer et overskudd i 2019.

Truls Henning Malm er opprinnelig utdannet kokk og servitør, men det var gründer han skulle bli, og i helt andre bransjer. Han har etter hvert en gründerkarriere på 25 år bak seg.

Malm har laget flippbordreklame på handlevogner, utviklet avløpsteknologi for hyttefelt og laget madrass til bobiler og båt, blant annet. I 2016 etablerte han Brisk Safety AS som skulle jobbe med produkter innen brannvern, flomvern og fiskeoppdrett.

I dag er 97 % av selskapets omsetning fra fiskeoppdrettsnæringen.

Det er antakeligvis ikke mange som tenker på at det kan gå an å slå seg opp med produkter til fiskeoppdrettsnæringen med utgangspunkt i Tønsberg, men det har Truls Henning Malm bevist.

«Det går godt an å bygge opp et kompetansebasert selskap som Brisk Safety i Tønsberg. Ressursene og mulighetene finnes her!» sier han.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Relaterte artikler

Natur & Helse

Natur & Helse leverer kvalitetsoljer til bruk for alle ! Agentur av Oshadhi eteriske oljer -“passion for the Natur”. Eteriske oljer er

WeDay 23.06.22

I samarbeid med Tønsberg Næringsforening. Tema: «Food and Farm Tech» Trender i matbransjen. Gründerhuset Hi5 inviterer i samarbeid med Tønsberg Næringsforening til

SmartTek

SmartTekEnergi ble stiftet 1/4-14 av Harald Søfteland. Vårt satsningsområde bygger på fornybar energi med nye innovative løsninger, for forbedringer av gjeldende systemer

High five!

Legg igjen et telefonnummer, så vil du bli kontaktet av Jonthan Hall eller Trine Tenvik sporenstreks.