Aventia Media satser videre i Norden

Avantia

Aventia Media AS leverer nettbaserte videosystemer (streamingstjenester)  til både offentlig og privat sektor. De har 185 norske kommuner og fylkeskommuner som kunder. Kjernen i tjenesten er en egenutviklet softwareløsning. Bedriften selger også nødvendig teknisk utstyr.

De holder til på Kaldnes Vest på Nøtterøy og har 10 ansatte. Bedriften omsatte for kr 14 millioner i 2018 og hadde et driftsresultat på kr 2 millioner. Selskapet er i dag 67 % eid av TV2 gruppen gjennom datterselskapet Screen Media AS.

Gründerne bak Aventia Media er Kristian Borgen og Marius Berg-Storøy (se bilde). De to har holdt sammen helt siden de studerte informatikk  på Høgskolen i Vestfold (nå USN). De startet Aventia Media AS i 2011.

Aventia følger opp den vellykkede satsingen mot kommuner og fylkeskommuner i Norge med å satse også i Sverige, og de vurderer en satsing i Danmark. De har i dag 15 kunder i Sverige, brorparten av disse er i Stockholmsområdet, og de har 2 svensker blant sine ansatte.

Selskapet satser også mot privat sektor, hvor de tilbyr en pakkeløsning med alt det bedriften trenger til overføring av forskjellige begivenheter som foredrag, kurs og events.

Kristian og Marius var blant de aller første deltakerne på Gründerhuset i 2011. Man kan si at de faktisk var med fra før starten.

Når de spørres hva de hadde for utbytte av å være med på Gründerhuset sier de at det var positivt å møte litt motstand, få spørsmål og konstruktiv kritikk. Det var viktig for dem å få trene på presentasjonsteknikk. Kristian og Marius fremhever også betydningen av delingskulturen på huset, og kompetanseutvekslingen og erfaringsdelingen som fant sted. «Vi fikk med oss en del tilsynelatende banale ting også, som for eksempel at man ikke behøver å gjøre alt selv, og at det kan være en fordel å få med seg andre eiere». Tradisjonen med å feire små og store fremganger hos deltakerbedriftene var også nå de ser tilbake på med glede.

På bildet ser du Marius Berg-Storøy og Kristian Borgen sammen med Trine Tenvik og Jonathan Hall fra Gründerhuset Hi5.

Lyst til å være en del av Gründerhuset hi5 ?

Kontakt

Relaterte artikler

Kraft juni 2024

Det er med stor glede at vi inviterer deg til KRAFT hvor vi setter gründerkraft, innovasjon og utvikling i fokus. Hvem burde deltaVi inviterer gründere,

High five!

Legg igjen et telefonnummer, så vil du bli kontaktet av Jonthan Hall eller Trine Tenvik sporenstreks.